Pages

Total Pageviews

Sunday, March 2, 2014

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q
 Manhattan kaže da je ovaj proizvod; dugotrajan, praktičan, lagan za nositi, ima zavodljiv sjaj i dolazi u 14 nijansi.
Ovaj sjaj za usne nije NEW kod nas, može se naći u svim prodajnim objektima gdje imaju ostale Manhattan proizvode. Mene lično je odbijala cijena koja je nekih 15KM, za te novce nisam spremna rizikovati i kupiti proizvod koji je bezveze, ali nakon što sam par puta probala tester na ruci, i nakon što ga nisam dva dana mogla oprati, odlučila sam da ga i kupim.

Boju koju sam odabrala je crvena, rekla bih da je neka klasična crvena, nije previše ni taman niti previše svijetla pod brojem 44Q, između ostalog dopale su mi se i 45L koja  je tanija crvena i 57S koja je više pink, ali njih ću potražiti kada ovo potrošim.

Moram reći da sam se oduševila ovim proizvodom, jako je dugotrajan, lagan za nositi i apsolutno se ne preslikava dok pijete čaj i sl.

Ovako, kada ga tek nanesete, strana sjaja u kojoj se nalazi boja, potpuno prekrije usne, kao ruž, tečni ruž. Formula je kremasta nije previše vodenasta ali treba biti jako pažljiv kod nanošenja jer teško ispraviti greske jer se teško skida. Aplikator je sasvim OK ali ja ipak više preferiram kist za usne.

Nakon što se naese boja, treba sačekati minut - dva da se osuši, i tek onda nanjeti sjaj. Ja nekad i preskočim sjaj jer mi se sviđa polu-mat završetak koji daje sama boja, ali tada, nakon sat-dva usne će se osjećati zategnuto. Ja u tom slučaju nanesem balzam za usne.

U slucaju da stavim sjaj boja je divna, nije uopste težak za nositi i neće vam se usne lijepiti. Jedino što sam primjetila da poslije nekoliko sat sjaj nestane i nije onako intenzivan kao na početku.
Sa providmim sjajem ruž se maaaalko preslika, i kada sjaj nestane, neče biti ni preslikavanja.

Ako planirate jesti dok imate ovaj ruž na usnama nije problem, ja sam  primjetila da se sa unutrašnje strane mrvice znaju zalijepiti za ruž, ali laganim brisanjem nestanu, isto tako boja izblijedi ako jedete nesto masno, ali nije nista strašno sve se to može popraviti balzamom.

S ovim divotom - ljubljenje s momkom neće biti nikakav problem, mozete da uzivete u crvenom ruzu koji se nece preslikavati na sve sto dotaknete!

Nakon 3-4 stata i nakon što ste prošli ljubljenje, večeru i čaj, boja će početi da blijedi  i počet će se gubiti sa unutrašnje i vanjske strane, ali opet ostane dosta boje, i to se može urediti balzamom za usne, ili jednim laganim slojem sjaja u boji.

Skidanje ovog sjaja na kraju dana je malo naporno, gel za čišćenje lica ga neće ni pomaknuti, ja uzmem blaznucu u koju stavim dosta pantenol kreme i time dobrih 3-2 minuta svom snagom pokušavam skinuti sjaj. A primjetila sam da je bolji pantenol neko neki odstranjivač jer se njime i njeguju usne, a nakon ovog ruža trebat će im hidratacije.

Na kraju, mogu reći da sam izdržala sam ovim sjajem šest sati i da nisam imala nikakvih problema, u to vrijeme popila sam dva čaja i boja se nije izgubila nigdje. Za mene je ovaj sjaj odličan, jer za mene je ovo idealan crveni ruž uz koji mogu uživati u danu a ne halucinirati i stalno gledati u ogledalo; a je li se razmazao po obrazu, a sigurno mi je na zubima, a sad je sav ostao na šoljici i sl.

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q - boja bez sjaja

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q - boja bez sjaja

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q - boja + sjaj
MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q  - kako izgleda nakon brisanja s blaznicom i odstanjanjivačem šminke

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q - sjaj + boja odma nakon nanošenja
MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q sjaj + boja nakon nekoliko minuta

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q - aplikator za boju

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q - aplikator za sjaj

MANHATTAN COSMETICS - LIPS2LAST 44Q