Pages

Total Pageviews

Wednesday, April 20, 2016

Farmasi - ILLUMINATION specialist - GOLD/SILVER


Farmasi - ILLUMINATION specialist  - GOLD/SILVER


Jedan od novih proizvoda kojim nas je Farmasi obradovao u aprilu jeste illumination specialist iliminator za lice. Dolazi u dvije boje, silver i gold. Trenutna cijena u katalogu  5,95KM a orginalna cijena je 11,95 KM. Za tu cijenu dobijete 25ml proizvoda. Dolazi u maloj tubici, nema svoju zastitnu kutiju ali na otvoru tubice je zastitna folija. Tako da mozete biti sigurni da vas proizvod niko prije vas nije otvarao i koristio.

Farmasi - ILLUMINATION specialist  - GOLD/SILVER


Silver je bilo moj favorit od samog pocetka, jer meni vise stoje te nijanse. Ali sam se jos vise obradovala kada sam vidjela da on nije samo srebrene boje nego ima i pink primjese. Kada ga istisnete iz tubice, vise izgleda pink, ali kada je na licu vise je srebrne boje.
Takoder ono sto sam primjetila kod ovog tecnog iluminatora jeste to da ima jako sitne sjajne cestice. One se stope s ostalom bojom ako ga stavljate na jagodicnu kost. Medjutim, ako ste planirali dodati ovaj iluminator u vas tecni puder, da dobijete nesto svjeziji izgled, to ne bi bilo najpametnije. Jer te cestice ce se vidjeti po cijelom licu, a to nije efekat koji zelimo da postignemo, dosta su uocljive i sijaju kao zasebne sljokice a to izgleda kao da imate gliter cestice na licu. Sve to je jako primjetno na direktnom suncu, a znamo  da su pred nama dani sa mnogo sunca na kojem se i sve ostale nesavrsenosti perfektno vide.


Farmasi - ILLUMINATION specialist  - GOLD

Farmasi - ILLUMINATION specialist  - SILVER


Takoder, primjetila sam da je bolje raditi s manjom kolicinom proizvoda. Ako koristire previse, proizvod se nakon nekog vremena pocne fiksirati i mozete ostati s flekama na licu. Najbolje radi s prstima kada lagano i brzo tapkate proizvod. Dobro se pokazao i sa manjim i gustim cetkicama, ali opet je potrebno raditi brzo i precizno. Ako koristite spuzvicu vecina sjaja se izgubi.
Zlatni nisam dodavala u puder ali ponasa se isto kao i srebreni pri nanosenju na jagodice. Kod njega nisam primjetila ove malo vece 'sitne' cestice.

I da objasnim sam efekat koji ovi iluminatori daju. Naime, na mojoj prilicno svijetloj puti se vide i daju dobar efekat na direktnom suncu ali pod odredenim uglom. To nije ekstremni efekat kojem sam se nadala, nego je to nesto srednje, rekla bih da je prikladno za dnevne varijante Jer kada gledate direktno u lice nece biti primjetan, a kada se okrenete daje svjezinu i blag sjaj jagodicama. Zlatni daje i toplinu obrazima ,pa kod mene sluzi i kao blago rumenilo.

Kao sto rekoh, ove proizvode vecinom nanosim kistom. Ali prije nanosenja obavezno ih istisnem na ruku ili paleu radi lakseg rukovanja i naravno higijene. Apsolutno se jezim kada vidim da osobe direkrno iz tubice stavljaju proizvod na kist i na taj nacin dio tecnog proizvoda se kontaminira i vraca u tubicu. Takoder, bolje je proizvod staviti na paletu pa s kistom lagano ga umasirati ravnomijerno u kist i onda ce efekat na licu biti bolji i lakse cete doci do zeljenog rezultata.

To je u sustini sve sto imam reci o ovim iluminatorima, meni su se dopali, imaju svoih mana ali i prednosti. Definitivno mogu posluziti za svaki dan, a za neki jaci efekat preko njih uvijek mozete dodati jos nesto za jos vise sjaja.

Farmasi - ILLUMINATION specialist  - SILVER/GOLD - u hladu

Farmasi - ILLUMINATION specialist  - SILVER/GOLD - direktno sunce

Farmasi - ILLUMINATION specialist  - SILVER/GOLD - direktn sunce

Farmasi - ILLUMINATION specialist  - SILVER/GOLD - u hladu

Farmasi - ILLUMINATION specialist  - SILVER/GOLD - ovako izgledaju kada se skroz izblendaju  - direktno sunce + dio zlatnog koji se fiksirao i nije se mogao ravnomijerno izglendati


PR *  : Farmasi - ILLUMINATION specialist  - GOLD/SILVER