Total Pageviews

Monday, April 18, 2016

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16


Farmasi nas je vec podavno upoznao s stikovima za konturisanje. Ja vam danas donosim recenziju i o starim i o novim stikovima.

Stari stikovi su u prilicno velikom pakovanju. Izgledaju kao puder u stiku, sto mislim da zapravo i jesu, samo su dali drugi naziv ovim posebnim nijansama. U stikovima dobijete 17,5 grama proizvoda a nisam sigurna koja im je orginalna cjena bila. Sasvim sam sigurna da ce potrajati jako dugo i kada ih koristite svaki dan.

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16


Novi stikovi dolaze u manjem i prakticnijem pakovanju sa 4 grama proizvoda. Na prvi pogled isti su kao matte ruzevi. Ja vam savjetujem da ih na neki nacin oznacite nekom naljepnicom da bi ih mogli prepoznati lakse u neseseru.  Cijena ovih stikova trenutno u katalogu je oko 10 KM, dok pojedinacno kostaju oko 5 KM.

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16


Ono sto odlikuje oba proizvoda jeste to da su isti proizvodi samo u razlicitom pakovanju. Potpuno isto se ponasaju.

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16


Svijetli stik za hajlajt je prilicno bijel i cak i na mojoj kasperskoj kozi se primjeti razlika. Problem koji imam s ovim stikom jeste to da na mojoj suhoj kozi dobro izgleda samo kada se blenda sa vlaznom spuzvicom, u suprotnom naglasava i najmanje suhe dijelove i izgleda neprirodno na kozi. Naravno kako je prilicno pigmentiran i kremast, dosta proizvoda se uvuce u sitne borice. A kist slabo moze rijestit te probleme. Tako da za podrucja koja imaju sitnije borice obavezno ide vlazna spuzvica i preko fiksiranje kamenim puderom.

Tamni stik je za moj hladni podton previse narandzast. Jednostavno se previse vidi na svijetlom i hladnom licu, kada radim konture. Blenda se u neku zuckastu boju koja je izrazito primjetna. A meni treba nesto pepeljasto i neutralnije. Ali nasla sam mu primjenu kao bronzer, fino se blenda i sa par linija. Naravno, trudim se da je to minimalno boje/proizvoda i maksimalno izblendano. Nisam ga fiksirala, jer nisam vidjela potrebu za tim, a pristojno dugo traje i nije se cudno ponasao na licu. Samo naglasavam za oba stika, sto manje boje/proizvoda i sto vise blendanja.

I za kraj zelim da naglasim da ovi stikovi nisu nesto sto vam je potrebno u dnevnoj rutini sminkanja. Nemojte dozvoliti da vama vladaju trendovi. Nema potrebe setati se unaokolo s blatnjavim licem, kada mozete da uzivate u svom licu, jer sigurno je ljepse od te blatnjave varijante. Konturisanje lica nije nesto sto treba prakticirati na dnevnoj razini. Ako zelite da date malo dimenzije licu pokusajte s bronzerom ili sa hajlajterom. Ja mislim da nema potrebe da se u ovim toplim danima setate s tonama sminke na licu, niti je ugodno niti izgleda lijepo.

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16 - direktno sunce

Farmasi - Foundation Stick 

Farmasi - Foundation Stick 

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16 - direktno sunce

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16 - direktno sunce

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16 - direktno sunce

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16 - tanka linija novi - deblja linija stari - direktno sunce

Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16 - hlad


PR* : Farmasi - Foundation Stick - 5 / 16