Total Pageviews

Sunday, May 31, 2015

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand


Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand


Farmasi terracotta puder pokusavam recenzirati jos od prosle godine, jednostavno sunce nije bilo dovoljno jako da uhvati sve cari koje ovaj hajlajter pruza. Zato ovako kasnim s ovom recenzijom.

Pa da krenemo odmah s tim sta Farmasi kaze za ovaj puder;

Na njihovoj stranici stoji slijedece;A u katalogu su naveli ovo;

Peceno puder-rumenilo u kamenu, 11,5 g
Peceno puder rumenilo cini da vasa koza izgleda svjeze, perfektno i jednostavno nevjerovatno. Nanesite njezno na kozu ili preko podloge.


Iz ovoga gore navedenog, moglo bi se zakljuciti da se radi o potpuno razlicitom proizvodu. Ja svoj utisak  i iskustvo pisem na osnovu nijanse koju imam i mogu reci da nije idealna da se koristi preko cijelog lica. Da, slazem se da se mora njezno nanjeti. I s ovim proizvodom mozete postici svjez izgled, ako ga koristite na pravi nacin. Takoder mislim da bi nanesen na kozu bez podloge ispod, mogao da uveca pore i naglasi nepravilnosti jer to zna uraditi i kada se stavi preko pudera ali je nesto manje vidljivo. Takoder, mislim da su zaboravili staviti kljucnu stavku a to je da se ovaj proizvod moze koristiti i sa vlaznim kistom.

Puder dolazi u klasicnom Farmasi pakovanju za pudere, od crne plastike nije nista spektakularno. Ima providni poklopac, sto je dobro ako imate vise proizvoda pa vam je tesko razaznati o kom se tacno radi, posebno ako su svi Farmasi. 
Takoder bi naglasila da i ovaj kao i svi puderi u ovom pakovanju na dijelu gdje se otvaraju imaju rupice, tako da nikada nisu potpuno zatvoreni. Isto tako sam primjetila da nakon duzeg koristenja pakovanje postane labavo i klik pri zatvaranju koji je bio jaci, oslabi i puder se otvara sam.

U katalogu je navedeno da ovi proizvodi sadrze 11,5 g proizvoda a na mom jasno stoji da sadrzi 13.5 g nisam sigurna zasto. Jer kako znam ovi proizvodi traju do kraja zaliha i u katalogu trenutno imaju samo 4 nijanse a bilo ih je mnogo vise.
 Za tu kolicinu proizvoda trebate izdvojiti 23,10 KM po regularnoj cijeni, a po trenutnoj u katalogu 14,50 KM, ja sam svoj dobila na poklon i jako mi je drago jer cijena jeste visoka. Ali opet, rijetko se negdje nade neki 'peceni' poizvod koji je ispod 10KM. Takoder, sa zadnje strane proizvoda se nalazi sastav poizvoda i rok trajanja.

Ovo je peceni hajlajter, odnosno, razlikuje se od obicnog pudera po tome sto je prosao proces pecenja na keramickoj plocici. To mu daje cvrstocu, i cini ga puderastim na dodir. Takoder 'peceni' proizvodi se mogu koristiti i mokri, odnosno s vlaznim kistom za jos intenzivniji efekat.
To kako ovaj proizvod izgleda kada se koristi mokar mozete podledati dole na fotografijama. Poenta toga je da kist jako malo spricnete vodom, ili fiksatorom zatim da blagim kruznim pokretima predete preko hajlajtera, a zatim stavljate na lice. To vam daje  izrazajniji sjaj i prizvod cini dugotrajnijim na kozi.

Puder je jako mekan na dodir prstom, ali na dodir jako mekanog kista pocne da prasi na sve strane, zato vam savjetujem, sto mekaniji kist - to bolje. Mislim da su Farmasi kistovi malo previse jaki za ovaj prizvod. Neki su previse veliki ili previse mali da posluze za nanosenje hajlajtera na vrhove jagodica. A ako zelite izbjeci ovo prasenje onda probajte ga koristiti sa vlaznim kistom.

Ja imam jako svijetao ten, i ovaj zlatna boja pudera meni sluzi kao hajlajter. Meni je previse taman da se stavlja preko cijelog lica, i licno mislim da je previse svjetlucav i ocigledan na kozi da bi sluzio bilo kome u tu svrhu.

Problem na koji sam naisla s ovim prizvodom  jeste da se teze blenda ako je suh, a morate ga dobro izblendati da bi izgledao dobro na licu. S ovim proizvodom se mora raditi postepeno jer jako malo porizvoda dobijete na kist. Ili ako koristite tvrd kist onda dobijete preivse proizvoda i onda to izgleda uzasno, ko disko kugla.
Takoder bi istakla to, da ako imate akne, ili jako duboke oziljke na licu od starih akni ili necega drugog, da ovaj proizvod izbjegavate. jer ce sve naglasiti.

Kao zakljucak, drzite ga daleko do odjece, dok ga stavljate jer leti na sve strane. Jako mekani kist i jako puno strpljenja i rezultat ce biti savrsen. Nijansu pudera je tesko izabrati od ponudenih iz kataloga jer nema recenzija na internetu. A definitivno probajte tehniku s vlaznim kistom, olaksa zivot i daje super efekat, za prilike kada zelite biti primjeceni. Za ovo je bolje koristiti nesto manji i cvrsci kist. Nanesen na ovaj nacin trajat ce duze i dati intenzivniji sjaj i boju. Takoder, mozete probati nanjeti ovaj proizvod prstima, manje ce se prasiti i imate preciznije nanosenje nego mekanim kistom, ali opet se potrudite da to dobro izblendate da nema ostrih linija, mozda ipak na kraju bilo bi najsigurnije sve preci s kistom.Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand


Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - na fotografiji mozete vidjeti koliko se ovo pakovanje moze otvoriti

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - ovdje mozete vidjeti dio gdje se puder otvara

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - kako puder izgleda na prstu - na direktnom suncu

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - taj isti swatch kako izgleda na ruci - direktno sunce - bez blendanja

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - kao puder izgledan na prstu - u hladu


Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - taj isti swatch na ruci - u hladu - bez blendanja

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - zatim, oovako izgleda prst nakon blendanja - direktno sunce

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - test 2 - kako puder izgleda u drugom dijelu dana kada je sunce slabije - hlad 

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - test 2 - na direktnom suncu 

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - test 2 - na ruci - u hladu

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - test 2 - na ruci - na direktnom suncu

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - test 2 - kako izgleda nakon blendanja 

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - nakon blendanja na ruci - hlad


Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - direktno sunce . na ruci - sa vlaznim kistom

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - diretno sunce - na ruci - sa suhim kistom

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - direktno sunce

Farmasi Terracotta Powder 02 - Light Sand - ovako izgleda kada sam ga pokusala skinuti s obicnom papirnom maramicom - ovaj nanesen s vlaznim kistom je definitivno tu, dok onaj nanesen sa suhim kistom je nestao.