Pages

Total Pageviews

Sunday, March 1, 2015

Farmasi Kistovi - part I


I evo napokon da pisem i o Farmasi kostovima za sminkanje. Imala sam priliku testirati ovaj set sa bijelim tufnicama, dok u katalogu se moze neci i sa tigrastim uzorkom, a kako se nesto sad prisjecam, mozda je bio i pink set nekada dostupan.
U setu dobijete cetiri kista koja su spakovana u mali nesesercic koji se zatvara rajfeslusom. Moram priznati da ovo za mene nije najbolje rjesenje, ali eto bolje ista nego nista. Neseser se naravno moze kasnije koristiti za nesto drugo, malen je i tanak tako da u njega mozete staviti neku kozmetiku koju nosite u torbi inace. Dok bi ova vrsta kistova bila sigurnija da ostane kod kuce smjestena u neku posuducu, vaznicu ili sl.

Kistovi su jako mekani i moram priznati da sam se iznenadila. Ok jeste to neki kvalitet e-bay kistova ali definitivvno su ugodni za koriscenje. Svaki od njih fino odradi svoju ulogu. Ovo su po meni sinteticki kistovi i lakse ce se prati i brze susiti nego oni od prirodne dlake.
Sto se tice nesesera, moram reci da nije nesto kvalitetan, niti ima nesto posebno interesantno na njemu da bi mu to dalo neke plus bodove. Moram reci da je lose uraden i mislim da nece izdrzati dugo.

Kada sam odpakovala kistove svaki je kist je bio u zasebnom providnom celofanu koji je dlacise kista cuvao od uvijanja, sto je dobro jer mali je prostor unutar nesesera i nema svaki kist svoje odredeno mjesto jednosvano se unutra guraju.
Kistovi nisu imali neki neugodan miris, a nakon pranja su mirisali na sapun, lijepo su se oprali bez ispadanja dlacica i ostalih problema.

Nakon ovog kratkog uvoda da krenem na kistove pojedinacno...
Ovaj post ce biti podjeljen u dva dijela jer ima dosta fotografija...  link za part II


Prvi kist je najveci kist iz ovog seta. Duzina kista je oko 17,5 cm dok od toga 4 cm ide na vrh kista i same dlacice a sama sirina tih dlacica isto tako nekih 4 cm. Ovo sve govori da je kist jako flafi, na dodir je prilicno mekan i lako se savija i fino prati konture lica. Moram dodati da nije toliko flafi da dlacice se razlete na sve strane nego ima neku stabilnost.

Ja sam ga na prvu zamislila kao kist za nanosenje kamenog pudera, i dobro obavlja taj posao. kako ima taj zaobljeni vrh nije idealno da tim vrhom hvatate kameni puder nego da ga okrenete na stranu i fino tapkate puder. Dok ako se odlucite za vrh kista, onda ce te uhvatiti manje pudera na sami vrh kista i onda vracati se par puta ponovo u puder.

Kada smo kod tog okruglastog vrha mogu reci da je idealan za konturisanje, odnosno bronzer. Fino tim vrhom uzmete manji kolicinu proizvoda i lijepo stane u kontire lica ispod kosti jagodice. Nije nesto precizan ali za osvjezavanje i dodavanje malo boje licu jako fino odradi posao, tim okruglastim oblikom dobro blenda proizvod.

Naravno koristila sam ga i nanosenje rumenila, gdje se pokazao OK, za mene nije idealan i toj ulozi jer preferiram manje kistove jer nemam tako veliko lice, tako da s ovim kistom moram biti oprezna i raditi samo u malim potezima i to vrhom kista.

I kako vidite kist je kao stisnut-strukiran na metalnom dijelu, i to mu daje tu duzinu i otvorenost dlacica pri vrhu, lepezasti izgled, jer da nije tu 'strukiran' bio bi okrugao i previse velik za konturiranje bilo koje vrste.
Tako da ovaj kost za mene je odlican i ima vise namjena i dobro obavlja svoj posao!









Drugi kist na spisku je pljosnati kist za nanosenje tecnog pudera. Duzina ovog kista je 16.5 cm dok je duzina samih dlacica nekih 2 cm a toliko isto ide i na njihovu sirinu. Znaci neki regularni kist. Moram reci da ljudi sve manje koriste ovu vrstu kistova kako su se pojavili razni drugi kitstovi poput bockalica i slicnih kistova.

Ja licno nisam ljubitelj ove vrste kistova, jer nisam se navikla na njih, i preferiram druge kistove za nanosenje tecnog pudera.

Ovaj kist ce fino nanjeti puder, ako ga znate koristiti, za njega treba malo vjestine i strpljenja ali ko voli nek izvoli. To govorim jer s ovom vrstom kistova lako mozete dobiti linije pudera po licu i moze se lako desiti da nanesete previse pudera ako niste navikli raditi s njim.

Ja ovaj kist koristim za blendanje korektora i kremastih hajlajtera ispod ociju i preko jagodica. Ima tu odgovarajucu velicinu i u par poteza mogu obaviti taj posao. Isto tako ga koristim za nanosenje terracotta pudera odnosno hajlajtera jer s ovim kistom mogu precizno preci preko jagodica i ispod obrva i vrhom kista 'centricati' gdje zelim taj hajlajter.
Tako da mogu reci da je za mene OK, upotrebljiv je ali nije neophodan!